Hevoshieronta

Hieronta sopii kaikenlaisille hevosille rodusta, iästä ja ammatista riippumatta. Se toimii parhaiten ennaltaehkäisevästi, mutta myös kuntoutuksen tukena. Hieronta parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, jolloin kuona-aineiden poistuminen nopeutuu ja turvotukset vähenevät. Se vähentää myös kiinnikkeitä ja arpikudoksia sekä nopeuttaa lihasten palautumista. Hieronta rentouttaa ja lievittää kipua sekä se on hyvä keino saada kokonaiskuva hevosen lihaskunnosta. Hieronnan avulla keho ohjataan parantamaan itse itseään.

Hierontatekniikkana käytän klassista hierontaa, johon yhdistän tarvittaessa muita tekniikoita, kuten trigger-painantaa tai nivelten mobilisointia. Pääasiassa hieron käsin, mutta tarvittaessa käytän apuvälineenä fascia-tool lihaskalvo-työkalua, joka rentouttaa kireät lihaskalvot, jolloin pääsen lihaksiin paremmin käsiksi. Käytössäni on myös Handy Cure kevyt laser, jota myös vuokraan tarvittaessa pidempää hoitojaksoa varten asiakkailleni. Olen myös käynyt Rocktape-kinesioteippaus lyhytkurssin, joten myös teippausta voin käyttää tarvittaessa hierontaa tehostamaan.

Jokaisen hevosen hoitosuunnitelma tehdään yksilöllisesti ja tavoitteena on aina hyvinvoiva hevonen! Hierontakerta kestää 1-1,5 tuntia ja omistaja saa aina kirjallisen hoitokortin hoitokerrasta. Omistajan olisi hyvä olla ainakin ensimmäisellä kerralla paikalla. Hieronta-ajaksi ja paikaksi kannattaa valita mahdollisimman rauhallinen ympäristö. Huolehdi, että hevonen on kuiva; märkää hevosta ei voi hieroa. Juota ja loimita hevonen hieronnan jälkeen. Hieronnan jälkeisenä päivänä olisi hyvä liikuttaa kevyemmin tai pitää kokonaan vapaapäivä.

Hieronnan esteitä ovat kuume, tulehdus (iholla, lihaksessa, luussa...), akuutti trauma (esim. avohaava), nivelpiikitys (kysy ell), rokotus (viikon varoaika) ja tiineyden alkuaika. Näissä tilanteissa ei siis kannata kutsua hierojaa paikalle.

Hieronnan hinta on 50€ + km-kulut taulukon mukaan. Jos samalla tallilla on vähintään kolme hierottavaa, on ryhmähinta 45€/hevonen + km-kulut. Km-kulut lasketaan Porvoosta ja jaetaan kaikkien samalla suunnalla hierottavien kesken.

Hevosen Hyvinvointipalvelu Heduli

Ota yhteyttä

045 131 5305

Seuraa

©2016-2018 by Heidi Wallin Created with Wix.com

Y-tunnus: 2802027-3

Heidi Wallin

Porvoo, Uusimaa, Suomi (Finland)