• Heduli

Hevoset ammattina

Olen pyörinyt hevosten parissa pienestä pitäen ja olen aina halunnut tehdä hevosista ammattini. Niimpä ylä-asteen jälkeen suuntasin Harjuun opiskelemaan hevosenhoitajaksi. Suuntauduin harrastepalveluiden tuottamiseen ja valmistuin 2013 vuoden lopussa hevosharrasteohjaajaksi. Vaikka valmistuin ratsupuolelle, innostuin Harjun aikana todenteolla raveista ja ajoin C-ajoluvankin. Oman hevosen ostin 2015 ja siitä saakka ollaan raviradoille sen kanssa tavoiteltu.


Heidi ja Tooticky 2016 (Kuva: Nea Koivisto)

Hevosenhoitajan/harrasteohjaajan hommat eivät tuntuneet ihan omalta jutultani ja Harjun jälkeen pidin välivuoden miettien, mitä seuraavaksi. Hetken jo mietin tehdä ammattia toisesta harrastuksestani, valokuvauksesta, mutta kun en päässyt valokuvauskouluun ensi yrittämällä, jotenkin into koko valokuvausta kohtaan lopahti. Yhtäkkiä muistin miettineeni hevoshierojan koulutusta joskus yläasteella ja aloin selvittää, missä sitä voisi opiskella. Eläinten Luontaislääkintäkoulu Weter Oulussa järjesti Helsingin seudulla 2015 vuoden alussa alkavan vuoden kestävän hevoshierontakoulutuksen monimuoto-opintoina. Laitoin hakupaperit menemään, mutta olin liian viime tipassa ja kaikki paikat oli jo täytetty. Onnekseni kuitenkin joku perui osallistumisensa viime tipassa ja pääsin kuin pääsinkin mukaan.

Tooticky hierottavana 2016 (Kuva: Nea Koivisto)

Meillä oli lähiopetusjaksoja aina yksi viikonloppu kuukaudessa. Lähiopetusjaksot olivat aina aika hektisiä - iso määrä tietoa oli pakko mahduttaa yhteen viikonloppuun. Lauantaina oli aina 8 tuntia teoria opetusta ja sunnuntaina otettiin teoriat käytäntöön. Pikku-Pihlajan ratsastuskoulun hevoset ja ponit saivat toimia harjoituskappaleinamme. Lähiopetusjaksojen lisäksi saatiin iso nippu etätehtäviä tehtäväksemme sekä omalla ajalla oli hierottava 60 hevosta 2-3 kertaa per hevonen. Projektihevonenkin valittiin ja sitä käytiin hieromassa hieman useammin ja seurattiin koko vuoden ajan pitkällä aikavälillä hieronnan vaikutuksia hevoseen.


Opiskelua joutui tehdä aika paljolti itsenäisesti, mikä oli aika rankkaa. Toisaalta opinnot sai hoitaa omalla tyylillään ja käytännönläheisesti hevosia hieromalla opin itse parhaiten. Teoria oli helpompi sisäistää, kun käytännössä oli päässyt jo tutustumaan hevoseen ja sen lihaksiin. Alkuun tuntui, että eihän noita kaikkia lihaksia voi oppia ulkoa, mutta niin ne vain jäivät päähän - latinaksikin. Ja koko ajan, kun oppi uutta, tuntui että haluaa oppia vielä lisää.Hevosia hieroessa olen oppinut lukemaan niitä paremmin ja mikään ei ole parempi fiilis, kun se, kun hierontapaikalle jäykästi kävellyt hevonen kävelee letkeästi takaisin karsinaansa tyytyväisenä.


#hevosenhyvinvointipalveluheduli #hhpheduli #heduli #hevoshieronta #hevosalanammattilainen #hevosetammattina

Hevosen Hyvinvointipalvelu Heduli

Ota yhteyttä

045 131 5305

Seuraa

©2016-2018 by Heidi Wallin Created with Wix.com

Y-tunnus: 2802027-3

Heidi Wallin

Porvoo, Uusimaa, Suomi (Finland)